Renault Kangoo L2 e-Tech electric Advance

- 19 november 2023

9 kilometer minder

We benoemden net al hoe stil het blijft in de Kangoo e-Tech en dat heeft naast de goede isolatie te maken met de aandrijflijn van deze volledig elektrische Renault. Met 123 pk is het misschien geen krachtpatser, doordat je direct paardenkrachten en koppel beschikbaar hebt kom je niets tekort. Bovendien wordt het vermogen beheerst afgegeven, zodat je ondanks de aandrijving op de voorwielen zonder wielspin kunt accelereren. Met 1.688 kg schoon aan de haak is de Kangoo Electric geen zwaargewicht voor EV-begrippen, iets dat mede te danken is aan het vrij compacte batterijpakket van 44 kWh.

Desalniettemin geeft Renault een WLTP rijbereik op van 305 km en dat is slechts 9 km minder dan de korte versie die 100 kg lichter is. Belaad je de Kangoo volledig en gooi je er een aanhanger achter, dan zal het je niet verbazen dat je met de helft van dit rijbereik moet rekenen. Overigens heeft Renault hiervoor een handige calculator op de website staan.
In rijbeleving laat echt niets je meer verlangen naar een dieselmotor in het vooronder. De auto zoeft er vandoor en doet qua rijgedrag nog het meeste denken aan een middenklasse personenauto. We rijden de auto met een relatief lichte belading van 150 kg en daarmee kan de auto uitstekend uit de voeten. De achteras blijkt niet te stug geveerd om zwaardere belading op te vangen en de vooras wordt nergens zoekerig. Je merkt in het stadsverkeer van Bordeaux, waar we de auto rijden, wel dat je met een langere wielbasis onderweg bent. Maar onhandig lang voelt de auto niet aan. De digitale binnenspiegel, dodehoekhulp en sensoren rondom zijn wel een welkome aanvulling. Nu nog optioneel, maar vanaf halverwege 2024 zal een heel scala van deze systemen standaard op de Kangoo aanwezig zijn in verband met nieuwe Europese richtlijnen voor bedrijfsauto's. Dat zal ongetwijfeld zijn uitwerking hebben op de vanafprijs van de Kangoo. Dus voor diegenen die prima zonder kunnen, hebben we hierbij het advies om niet te lang te wachten om tot aanschaf over te gaan.

123 pk
245 Nm
135 km/h
11,6 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 31.715
€ 38.500
€ 385 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Fiat e-Scudo 75 kWh 136 L2H1

  • 2021 - Renault Kangoo 1.5 dCi Comfort

  • 2009 - Renault Kangoo Be Bop 1.6 16v Fun