Mazda MX-30 E-Skyactiv Luxury

- 21 juni 2020

Creatief met kurk

Ook vanbinnen pakt Mazda het net even anders aan dan bij haar overige modellen. In het oog springt de middenconsole, die met kurk is afgewerkt. Het materiaal vinden we ook terug op de deurpanelen. Het is een pakkende verwijzing naar het ontstaan van Mazda, het merk begon namelijk als vervaardiger van kurk. Voor het verfraaien van het interieur pakt deze versiering in ieder geval goed uit. Daarnaast past het kurk mooi bij de alternatieve aanpak die het merk met de MX-30 wil uitdragen. Als eerste model van Mazda beschikt de MX-30 over liefst drie beeldschermen die in het dashboard zijn verwerkt. Het eerste scherm vind je tussen de tellers en daarop vind je relevante informatie over onder andere het verbruik en actieve veiligheidssystemen.

Het tweede scherm is het multimediascherm dat bovenop het dashboard is geplaatst. Navigatie, Apple Carplay en digitale radio behoren allemaal tot de standaarduitrusting van de MX-30. Je bedient dit scherm eenvoudig met de centraal geplaatste controller op de zwevende middenconsole. In stilstand is het scherm ook via het touchscreen te bedienen, maar aangezien de draaiknop zo fijn werkt vragen we ons af waarom je vette vingers op het scherm zou willen hebben. Die vette vingers krijg je gegarandeerd op het derde scherm, want via dit touchscreen regel je de klimaatafstelling en zaken als stoel- en stuurwielverwarming. Dit scherm ziet er mooi uit en weet snel op commando's te reageren.

Voor de volledigheid wordt de MX-30 ook nog standaard (net als tegenwoordig iedere nieuwe Mazda) van een head-up display voorzien, dat onder andere navigatie-instructies op de voorruit projecteert.
De ruime instap, de afwijkende interieurlijsten en hightech displays zorgen er gezamenlijk met de zwevende middenconsole en driekleurige interieurbekleding voor dat iedereen die instapt, merkt dat de MX-30 niet zomaar een auto is. De kunststof materialen op onder meer de deurpanelen en middenconsole zijn voor een groot gedeelte vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen. De bekleding van de stoelen, het stuur en de pookhendel is op haar beurt van 100 procent vegan-kunstleder, zodat er geen dierlijke materialen voor de MX-30 benodigd zijn.

145 pk
271 Nm
140 km/h
9,7 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 32.990
€ 38.990
€ 390 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Jeep Avenger 54 kWh Summit

  • Nissan Juke Hybrid 143 Premiere Edition

  • Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid Adventure

  • Opel Mokka-e 50 kWh Ultimate 3-fasen

  • Ford Puma 1.5 EcoBoost ST-X

  • Citro├źn C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Shine

  • Hyundai Kona EV 64 kWh Premium

  • 2023 - Mazda MX-30 e-SkyActiv R-EV Makoto