Renault Twingo Electric Electric Intens

- 31 januari 2021

Normale sleutel

Rijden met de Twingo is een genot. De auto blijkt voldoende vlot, blijft over de hele linie mooi stil en heeft een weggedrag dat overtuigender overkomt dan bij de benzineversie. Het extra gewicht van de Electric werkt hier in het voordeel. Opladen van de batterij kan met maximaal 22 kW en dan moet bij een volledig lege batterij gerekend worden op een laadduur van maximaal anderhalf uur.

Waar sommige merken elektrische modellen leveren die een specifieke vormgeving hebben en waar bedieningstechnieken worden toegepast die een behoorlijke gewenning vragen, heeft Renault die weg met de Twingo Electric bewust niet gekozen. Dat is meteen te merken na het instappen. Het contact werkt met een normale sleutel, waarna de boordelektronica zich aanbiedt voor gebruik. De pook kent hetzelfde bedieningsgemak als bij een willekeurige automaat. Het dashboard en het instrumentarium zijn vrijwel gelijk aan dat van de benzineversie. Alleen zit in het midden van de klok een extra display die vrijwel gelijk is aan dat van de Twizy. Daarop kunnen de specifieke elektrische functies worden afgelezen.

Afhankelijk van de uitrusting en de gekozen opties zit er boven de middenconsole een 7 inch Easy Link scherm waarop ook enkele functies worden getoond die specifiek zijn voor de elektrische versie. De versnellingspook heeft naast de D-stand ook nog een B-stand waarin extra wordt afgeremd op de motor. Daarmee kan er meer energie wordt teruggewonnen bij gas los. Op de boordcomputer kan de B-stand op drie niveaus worden afgestemd. De B3-stand, waarin het hardst wordt afgeremd, kan alleen bij snelheden tot 50 km/h worden ingeschakeld.

109 pk
160 Nm
160 km/h
12,9 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 19.190
€ 24.525
€ 245 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Toyota Aygo X 1.0 VVT-i Limited

  • Dacia Spring Electric 45 Comfort Plus

  • Mitsubishi Space Star 1.2 CVT Instyle

  • Volkswagen Up! 1.0 TSI Beats

  • 2014 - Renault Twingo SCe 70 Expression

  • 2012 - Renault Twingo 1.2 16v ECO2 Collection

  • 2008 - Renault Twingo TCE 100 GT