Mercedes-Benz A-Klasse A180 CDI CVT Avantgarde

- 10 augustus 2006

Het interieur

Het interieur is er één van een donker soort. Het dashboard, de deuren, de vloerbedekking, de stoelen... alles is in een donkergrijze, haast zwarte toon uitgevoerd. Een lichtere kleur strip langs de middenconsole en het deels lichtgrijs geweven zitgedeelte van de stoelen geven samen met wat chromen accenten de enige afwisseling. Het komt allemaal heel degelijk over, maar ietwat saai is het helaas ook wel.
Het komt overigens niet alleen degelijk over, maar dat is het ook daadwerkelijk, want de afwerking is er één van een subliem niveau. De gekozen, hoogwaardige materialen zijn perfect verwerkt en sluiten overal goed aan. Zelfs tussen materialen van een verschillend soort is geen scheve naad te ontdekken.
Op het dashboard is alles logisch ingericht en alle knoppen en hendels zijn snel gelokaliseerd. Behalve één: de bediening van de ruitewissers. Toen tijdens de rit de eerste druppels vielen en de regensensor nog niet ingreep, heb ik me suf gezocht, want er zat geen hendel rechts achter het stuur, zoals ik van de meeste auto's gewend ben. Uiteindelijk bleek dat hij gewoon als draaiknop aan de richtingaanwijzers was bevestigd, maar de bediening vond ik toch zelf niet erg handig. Al moet ik bekennen dat dat deels ook met gewenning te maken kan hebben.
De stoelen zitten goed. Stevig, maar niet te hard. En je wordt goed vast gegrepen door de vorm van de stoel. Daarnaast vond ik de combinatie van leder(look) met een kunststof-achtig aanvoelende stof erg prettig, met name ook omdat de zitting hierdoor wat stroever werd. Jammer was dat de zitting niet zo heel erg lang was, waardoor ik een minder prettige houding aan moest nemen als ik wilde dat mijn benen goed ondersteunt werden. Ook de electrische stoelverstelling miste ik wel in een uitvoering als deze. Achterin zit je eveneens goed en je hebt zelfs een zee van ruimte. Hoofd en benen zullen zelfs bij langere mensen niet in contact komen met onderdelen van de auto en dat is in deze klasse toch wel een prestatie. En toch is dan de bagageruimte met 435 liter nog best aardig.

109 pk
250 Nm
181 km/h
11,1 s
onb (5.4) l/100km
142 g/km
G
22%
€ 22.950
€ 36.794
€ 675 / maand
€ 324 - € 346 / kwartaal
  • 2020 - Mercedes-Benz A-klasse 250 e Business Solution AMG Limited

  • 2018 - Mercedes-Benz A-Klasse A 200 7G-DCT Progressive

  • 2015 - Mercedes-Benz A-Klasse 160 Ambition

  • 2012 - Mercedes-Benz A-Klasse 180 CDI BlueEFFICIENCY Style

  • 2008 - Mercedes-Benz A-Klasse Coupé A150 Avantgarde