22 februari 2013

Golf GTD heeft 184 pk en 20% bijtelling

De Golf GTD weet in de gedaante van de Golf 7 te verbazen met zowel aansprekende prestaties alsook een laag verbruik. Hij levert 184 pk en 380 Nm uit een 2.0 TDI en heeft een gemiddeld verbruik van 4,2 l/100km. Dit resulteert in een CO2-uitstoot van 109 g/km en hij valt daardoor binnen de grenzen van 20% bijtelling.

Nadat de naam enkele generaties onder het stof had gelegen haalde Volkswagen bij de Golf 6 de GTD weer uit de kast. Het recept is nog steeds hetzelfde: sportiviteit zoals de GTI, maar dan met een krachtige diesel. De Golf 7 GTD voldoet al aan de Euro6-norm, en haalt tegenwoordig een topsnelheid van 230 km/u.

De GTD is standaard voorzien van een handgeschakelde zesbak, een DSG-automaat met zes versnellingen is optioneel. Hij word geleverd met 17 inch wielen, een diffusor en spoiler achter, sideskirts en een sportonderstel. Het interieur onderscheidt zich door sportstoelen met ruitbekleding, een multifunctioneel sportstuur en RVS pedalen.

Tot de standaarduitrusting behoren onder andere progressieve stuurbekrachtiging, volautomatische airco, een Licht-en-Zicht pakket en vermoeidheidsherkenning. De standaardkleuren zijn wit, zwart en Tornado Rood. De Golf GTD debuteert op de autoshow van Genève en is vanaf medio maart te bestellen.