6 juli 2012

BMW 3 Serie Touring krijgt prijskaartje

Eind september gaat de populaire station-uitvoering van de 3 Serie in de verkoop. Deze Touring (intern F31 genoemd) zal vanaf 44.000 euro op naam te zetten zijn, waarmee je beschikt over een 320d. Dat lijkt een forse instapprijs, maar laat u niet foppen, want in november komen goedkopere motoriseringen beschikbaar waarmee de vanafprijs logischerwijs ook zal zakken.

Naast de 320d komen in eerste instantie ook de 330d en 328i in Touring variant op de markt. Deze kosten respectievelijk 59.855 euro en 45.755 euro. Tegen het eind van het jaar zal de benzinelijn aangevuld worden met een 320i en komen er twee zakelijk interessante diesels bij, de 316d en 318d. Prijzen daarvan zijn nog niet vrijgegeven.

Kenmerken van de F31 zijn onder ander een elektrisch bedienbare achterklep en een achterbank die in delen kan worden platgelegd. Dat laatste is niets bijzonders, behalve dat het in drie delen kan, in de verhouding 40:20:40. Ook een startknop, bluetooth en een usb-aansluiting voor audiodragers zijn standaard. Wanneer een (High) Executive wordt besteld komen daar een navigatiesysteem en parkeersensoren bij. Aan de buitenzijde is de auto dan herkenbaar aan chroomlijsten langs de zijruiten.

Om de oude 3 Serie Touring (E91) nog even een boost te geven in de laatste weken, komt BMW met een Ultimate Sport Edition voor 35.995 euro. Met dit pakket, dat op de 318i wordt geleverd, krijgt de eigenaar de beschikking over een M Sportpakket, bi-xenon koplampen, sportstoelen, navigatie met bluetooth en usb en parkeersensoren achter. De Ultimate Sport Edition wordt geleverd in de kleur Saphirschwarz metallic, of tegen een meerprijs van 995 euro in de Individual-kleur Azuritschwarz metallic.