24 maart 2014

Fiesta Hot Hatch Edition biedt sportieve looks

De Ford Fiesta ST wordt vaak geroemd als beste hot hatch in het B-segment. Omdat zo'n hot hatch echter niet voor iedereen bereikbaar is, komt Ford nu met de Fiesta Hot Hatch Edition. Deze biedt dezelfde looks als de Fiesta ST, maar dan gekoppeld aan de 1.0 EcoBoost-motor met 100 pk.

Voor de sportieve uitstraling zorgen onder andere de 16-inch lichtmetalen velgen, sportieve bumpers, een diffusor, side skirts, een grote achterspoiler en privacy glass achter. Er is keuze uit drie kleuren: Frozen White (unilak), Race Red (unilak) of Panther Black (metaallak), waarbij er voor € 240,- striping in rood of zwart over de auto geplakt wordt.

Ook aan de uitrusting is gedacht: zaken als airconditioning, een navigatiesysteem, elektrisch verstelbare en verwarmbare spiegels, elektrische ramen voor en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel zijn allemaal standaard. Bovendien is de Hot Hatch Edition uitgerust met het MyKey-systeem, waarbij er op een speciale sleutel een maximumsnelheid en andere restricties geprogrammeerd kunnen worden.

De Fiesta Hot Hatch Edition is per direct bestelbaar, begin april staat hij in de showrooms. Prijzen beginnen bij € 17.400,- (incl. € 1.000,- inruilpremie) voor de driedeurs versie, de vijfdeurs kost € 500,- meer.

  • Ford Focus Electric Titanium