4 maart 2014

Nieuwe Aygo is customizable

Toyota speelt met de nieuwe Aygo in op de trend van het customizen. De nieuwe Aygo kan zowel in het interieur alsook het exterieur helemaal aangepast worden aan de eigen smaak. Een stylingelement dat sowieso aanwezig is is de X over de snoet van de auto, die in een contrasterende kleur gespoten is. Aan de achterkant valt op dat de glazen achterklep weer terug is, met daaronder een opvallende diffusorlook.

Het interieur is helemaal opnieuw ontworpen, met een aantal opvallende elementen. De middenconsole heeft een trapeziumvorm, met prominent boven het scherm van het x-touch multimediasysteem. Dit scherm wordt ook gebruikt voor de optionele achteruitrijcamera en het optionele navigatiesysteem. Bovendien biedt het systeem talloze connectiviteitsmogelijkheden.

De Aygo krijgt een nieuwe versie van de bekende driecilinder onder de kap. Deze levert een vermogen van 51 kW (69 pk) en 85 Nm koppel. Een stop-startsysteem is standaard, optioneel is er ook een automaat beschikbaar. Toyota verwacht dat het verbruik onder de 3,9 l/100km uit zal komen, maar exacte cijfers zijn nog niet bekend. De verwachting is dat de nieuwe Aygo weer binnen de 14% bijtelling gaat vallen.

De Aygo wordt leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen. De basisuitvoering is de Aygo x, die standaard al zes airbags, Isofix, Hill Start Assist en een speedlimiter. Daarnaast is er de x-play, waar weer de speciale uitvoeringen x-cite en x-clusive op zijn gebaseerd. Topuitvoering is de x-wave, met een groot canvas-dak, lichtmetalen velgen en halflederen bekleding.

Medio juli staat de nieuwe Aygo bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.