11 september 2013

IAA 2013 - Mercedes-Benz

Tijdens de traditioneel groots aangepakte persconferentie bij Mercedes-Benz werd het aanwezige autojournaille getrakteerd op hét spektakelstuk van de IAA. In een show vol livemuziek en dans werden nieuwe modellen voor het eerst aan het publiek getoond.

[b]GLA[/b]
Eén van de nieuwelingen is de GLA. De op de A-Klasse gebaseerde mini-SUV wordt onder de GLK gepositioneerd. Concurreren doet de GLA met auto's als de Audi Q3 en BMW X1. Vanaf eind november is de GLA bestelbaar; de eerste exemplaren zullen rond het voorjaar van 2014 in Nederland arriveren.

[b]S-Klasse[/b]
Mercedes-Benz' vlaggenschip, de S-Klasse, werd in mei al officieel onthuld. In Frankfurt maken de zuinige S 500 Plug-in Hybrid (333 + 109 pk, fabrieksopgave: 3,0 liter per 100 km) en de sportieve S 63 AMG (585 pk, 0 tot 100 in 4,4 seconden) hun opwachting. Minstens zo bijzonder is de S-Klasse Intelligent Drive, waarmee Das Haus laat zien dat het al heel ver is met de ontwikkeling van de autonoom rijdende auto.

Naast deze productiemodellen verschijnt er op basis van de nieuwe S-Klasse ook weer een coupé. Deze zal de CL aflossen en voortaan als S-Klasse Coupé door het leven gaan. Op de IAA laat Mercedes-Benz zien hoe deze auto er in grote lijnen uit zal komen te zien.

  • BMW X1 xDrive23dA Executive

  • Audi Q3 2.0 TFSI quattro Pro Line

  • Mercedes-Benz A-Klasse 180 CDI BlueEFFICIENCY Style