5 maart 2013

Renault Captur, modieus en praktisch

De crossovers in het B-Segment vallen als rijpe appels van de boom. De nieuwe Renault Captur is daar een van, en nu heeft Renault meer bekend gemaakt over haar nieuweling. Met een lengte en breedte van 4,12 en 1,57 meter is het een mooi compact wagentje, hij dankt zijn stoere uitstraling vooral aan zijn hoogte (1,77) en zijn grote bodemspeling van 20 cm.

De Captur is verregaand te personaliseren, er is keuze in de two-tone kleuren van het dak en de carrosserie, de velgkleur kan gevarieerd worden en uiteraard is er ook een heel scala aan stripings voor het dak te bestellen. Bijzonder is de 'Zipper' stoelbekleding die afritsbaar is. Hierdoor kun je verschillende soorten bekleding in je Captur gebruiken. Reuze handig wanneer het kleine grut flink gemorst heeft met chocoladekoeken. Even de bekleding in de wasmachine, drogen en het kan weer op de stoelen geritst worden.

Naast alle modieuze zaken heeft Renault ook aandacht besteed aan de praktische kenmerken van de auto. Een opvallende vondst is de Magic Drawer, een dashboardkastje met een inhoud van elf liter dat als een lade uitschuift. De bagageruimte heeft een dubbele bodem en de achterbank kan verschoven worden. Het formaat van de laadruimte varieert van 377 tot 455 liter.

Renault biedt voor de Captur twee benzinemotoren en een dieselmotor aan. De 90 pk sterke TCe benzinemotor heeft een normverbruik van 4,9l/100km en stoot 113 gram CO2 uit. De 120 pk TCe neemt genoegen met 5,4l/100km en stoot daarbij 125 gram CO2 uit.
Op dieselgebied is de 90 pk dCi leverbaar, 95 gram CO2 en een verbruik van 3,7 liter. Dit blok wordt later ook leverbaar met de EDC automatische transmissie. In april worden de prijzen bekend gemaakt, de Captur is vanaf mei bij de Renault-dealers te bewonderen.