5 maart 2013

Golf Variant wordt nieuwe bijtellingstopper

Volkswagen heeft op de autoshow van Genève de Golf Variant onthuld. Deze stationwagen meet in de lengte 30,7 cm meer dan de hatchback en heeft een bagageruimte van 605 liter. Hij komt met de bekende motoren, maar ook als Bluemotion met 14% bijtelling.

De bagageruimte van de Variant is ten opzichte van de huidige met 100 liter gegroeid tot 605 liter. Als de achterbank wordt neergeklapt is het laadvolume zelfs 1.620 liter. De tilhoogte is 63 cm en de laadlengte is met de achterbank omhoog 1,06 meter.

Er komen vier benzine- en drie dieselmotoren, met vermogens van 85 tot 150 pk. De Bluemotion wordt de nieuwe leasetopper met een gemiddeld verbruik van 1 op 30,3 en een CO2-uitstoot van 87 g/km. Hiermee valt hij in 2013 in de 14%-bijtellingscategorie. Daarnaast komt er ook 4Motion (vierwielaandrijving) beschikbaar, en een aardgas-Variant staat ook op de planning.

De Variant heeft een uitgebreide standaarduitrusting: voor onder andere zeven airbags, airco, elektrisch bedienbare ramen en spiegels, een elektronisch sperdifferentieel en een bandenspanningsmeter hoeft niet bij te worden betaald. De nieuwe Variant word in Duitsland in plaats van in Mexico gebouwd, en daardoor zullen de levertijden nog korter zijn. De nieuwe Golf Variant komt aan het einde van de zomer op de markt.

  • Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI DSG

  • Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG Highline