5 januari 2013

Ook sportieve E-Klasses nieuw gezicht

Afgelopen maand bracht Mercedes-Benz de eerste beelden naar buiten van een vernieuwde E-Klasse, althans de Limousine en Estate. De Coupé en Cabriolet bleven nog even buiten schot. Ook deze sportievelingen krijgen nu een nieuw gezicht. Net als bij de zakelijkere versies, zijn met name de lampunits ingrijpend veranderd en wordt het motorenpalet gewijzigd met wat nieuwe, efficiëntere motoren.

Naast de versmolten koplampen en de gewijzigde achterlichten, vallen bij deze E-Klasses ook vooral de bumperpartijen op. Met grote luchtinlaten en krachtige vormen, straalt de auto echt wat anders uit dan de zakelijke E-Klasses.

Voor de Coupé en Cabriolet komen negen motoren beschikbaar, zes benzine en drie diesel. De benzinevarianten zijn gelijk aan die van de gewone E-Klasse en dekken het gebied tussen 184 en 408 pk af. Qua dieselen zijn er wat minder mogelijkheden, al is het logisch dat vooral de sterkere varianten overgebleven zijn. De vermogens liggen tussen 170 en 265 pk.

In mei, precies op tijd voor het mooie weer, worden deze twee varianten van de E-Klasse in ons land verwacht. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.