22 augustus 2012

Nieuwe Auris strakker gesneden

Nog een maandje tot de autobeurs in Parijs de deuren opent en dat betekent dat we steeds meer nieuwe modellen zullen gaan tegenkomen. Nu is Toyota aan de beurt met de eerste foto's van de nieuwe Auris. De C-segmenter van de Japanners kent net als de Yaris een behoorlijk strakkere snit dan zijn voorganger.

Naast het lijnenspel waarin iedereen grote verschillen kan ontdekken met de vorige Auris, zijn de buitenmaten erg opvallend. De auto is maar liefst 5,5 centimeter lager dan zijn voorganger, terwijl de lengte wel is toegenomen. De breedte en wielbasis zijn onveranderd. De winst komt ten goede van de passagiers achterin en de kofferruimte, welke bij de hybride net zo groot is als bij de conventioneel aangedreven modellen. Dit laatste komt voort uit de plaatsing van de accu's onder de achterbank.

Uiteraard zal in ons land de Full Hybrid met de bekende 1.8 krachtbron de interessantste auto worden. Al was het alleen al om de 14% bijtelling waaraan de auto ook komend jaar blijft voldoen. Daarnaast zal echter nog een 1.3 en een 1.6 benzinemotor beschikbaar komen en een 1.4 en 2.0 dieselmotor. Wat dat betreft genoeg keus dus.

De auto zal eind september in Parijs onthuld worden, waarbij we tegen die tijd ongetwijfeld meer details kunnen meedelen. Interessant is dat Toyota al wel verklapt dat er volgend jaar ook een Auris Wagon zal komen.

  • Toyota Yaris Full Hybrid 1.5 Dynamic