28 juli 2012

Alpine A110-50 komt naar Nederland

Enige tijd geleden fluisterde de importeur van Renault ons al toe dat er pogingen werden ondernomen om het studiemodel van de Alpine naar Nederland te halen. Nu is de bevestiging gekomen dat de moderne interpretatie van de A110 zijn opwachting zal maken tijdens City Racing dat eind augustus in Rotterdam plaatsvindt. De Nederlandse coureur Giedo van der Garde zal achter het stuur plaatsnemen.

In mei jongstleden beleefde de Alpine A110-50 zijn debuut bij de Grand Prix van Monaco. De naam Alpine zal voor zich spreken, A110 Berlinette was de naam van het model dat exact vijftig jaar geleden het daglicht zag. Dat verklaart ook meteen de 50 in de ingewikkelde naam. Net als de DeZir, die vorig jaar in Rotterdam te gast was, is de moderne Alpine getekend door de Nederlander Laurens van den Acker. De overeenkomsten zijn dus ook niet van de lucht, al is het hart van de auto compleet anders. Geen elektromotor dit keer, maar een 400 pk sterke 3,5 liter V6. En als je weet dat dat vermogen maar 880 kg hoeft te verplaatsen, dan laat zich raden dat de Alpine bloedsnel is, al onthoudt Renault zich van officiƫle cijfers.

De Alpine A110-50 zal vergezeld door 10 verschillende klassieke Alpines op 26 augustus in de binnenstad van Rotterdam te zien zijn. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie: www.cityracing.nl.