8 juli 2013

Opel Monza geeft blik op toekomst

Eindelijk spannend nieuws bij Opel! Zojuist heeft het merk uit Rüsselsheim de eerste beelden van de Monza Concept vrijgegeven; een visionaire conceptcar die tijdens de IAA in Frankfurt zijn wereldpremière zal beleven. De Monza Concept is niet alleen een eerbetoon aan de illustere Monza Coupé, maar tevens een belangrijke glimp op Opel's toekomst.

Sommige merken nemen naar elke beurs wel een lokkertje in de vorm van een conceptcar mee. Neem nou Citroën, hoeveel conceptcars hebben wij in de afgelopen jaren daar wel niet van gezien. Bij Opel ligt dat anders. De laatste echte conceptcar - dus geen opgedirkt voorproefje van een productiemodel - stamt alweer uit 2011; de Opel RAK e. Een erg futuristisch model dat wij waarschijnlijk nooit op de weg terug zullen zien.

Kijken wij verder terug in de tijd, dan waren vooral de Insignia Concept uit 2003 en GTC Concept uit 2007 lekkere smaakmakers die een glimp op de toekomst van Opel gaven. In dat rijtje past ook de Monza Concept. Volgens Opel demonstreert de Monza Concept wat wij van Opel in de toekomst mogen verwachten. Op de eerste foto's zien wij een sportief getekend front; de naam Monza is niet voor niets afgestoft. Het front is een duidelijke doorontwikkeling van de huidige designtaal. Dit 'sculpturaal design' gaan wij volgens Opel in de toekomst op meer modellen zien.

Bij de ontwikkeling van de Monza Concept hebben de ingenieurs zich op twee thema's gefocust: efficiëntie en connectiviteit. Volgens Opel is de Monza Concept bijzonder efficiënt dankzij een 'specifieke bouw' en een 'baanbrekende motor'. Op het vlak van infotainment en connectiviteit biedt hij 'ongekende mogelijkheden'. Dat schept nogal hoge verwachtingen. Wij zijn benieuwd of de Monza Concept daaraan voldoet. Meer specifieke informatie krijgen wij pas tijdens de IAA van Frankfurt die van 12 t/m 22 september de deuren opent. Nog even geduld dus.