4 december 2012

(pro_)cee'd: waar het hart vol van is...

Kia geeft nog niets weg over het definitieve uiterlijk van de snelle cee'd en pro_cee'd, maar een ding weten we wel: Kia's hot hatches krijgen de toevoeging GT. Het lijkt of Kia moeite heeft om niets teveel te verklappen, want elke week wordt er meer bekend over de snelle compacte hatchbacks van het merk. Kia's 1.6 GDI wordt voorzien van een turbo waardoor het vermogen stijgt tot 204 pk. Minstens zo belangrijk is het koppel van 265 nm dat tussen de 1750 en 4500 toeren voorhanden is.

De GT's krijgen rondom onafhankelijk wielophanging met fikse remschijven die voorzien zijn van rode remklauwen. Het vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak naar de 18 inch wilen overgebracht. In het interieur zullen Recaro sportstoelen te vinden zijn, evenals aluminium pedalen en speciale bekleding.

Het uiterlijk wordt uiteraard ook grondig aangepast, zo krijgen de GT's een eigen grille en vierpunts dagrijverlichting. De ontwerpschetsen geven een aardige "design-cue" voor hetgeen ons te wachten staat. Halverwege volgend jaar staan de Kia pro-cee'd en cee'd GT bij de dealer.