19 november 2012

208 GTI vanaf net iets meer dan 25 mille

Nu de 208 enige tijd verkrijgbaar is, zien we hem steeds vaker opduiken in het Nederlandse straatbeeld. Over een paar maanden gaat daar een mooie blikvanger bij komen, de 208 GTI. Peugeot maakte vandaag de prijzen bekend en die ligt een beetje midden in het spectrum dat de concurrenten opgezet hebben: 25.690 euro.

De compacte auto wordt voortgedreven door een 1.6 THP benzinemotor die 200 pk levert en het wagentje in 6,8 seconde naar de honderd duwt. Om het sportieve aspect wat auditieve kracht bij te zetten, beschikt de auto over een sportuitlaat die over het hele toerenbereik een sportieve sound ten gehore brengt.

Bestel je een GTI, dan weet je dat het een driedeurs zal zijn en dat ie goed uitgerust is, want standaard zijn een aantal leuke opties aanwezig. Zoals halfleren sportstoelen, navigatie met touchscreen, 17 inch lichtmetaal en head up display. Rode accenten vormen een doorlopend thema in en op de 208 GTI. Aan de buitenkant betekent dat rode remklauwen, een rode rand onder de grille en een rode merknaam. Aan de binnenkant zit het in de afwerking, zoals bij de panelen, stiksels of de interieurverlichting.