14 augustus 2012

Mokka vanaf net geen 22.000 euro

Opel heeft de prijzen bekend gemaakt voor zijn compacte SUV, de Mokka. Het begint bij 21.995 euro voor de 1.6 Selection. Er komt ook een 1.4 Turbo en een 1.7 CDTi dieselgestookte versie en zoals het hoort kan de SUV met vierwielaandrijving besteld worden. Ondanks het stoere karakter meet de Mokka slechts een lengte van 4,28 meter.

Met komst van de Mokka duikt Opel weer een niche in de markt in. SUV’s verliezen terrein, compacte auto doen het omgekeerde, dus combineert Opel die twee. Zoals het bij zulke afwijkende modellen past, wordt ook de Mokka geleverd met allerlei luxe om het de klant zoveel mogelijk naar de zin te maken, waaronder de camera ‘Opel Eye’ aan de voorzijde en een parkeerhulpcamera aan de achterzijde.

De Duitsers benadrukken dat het niet alleen maar uiterlijk vertoon is, want grote bodemvrijheid en vierwielaandrijving zijn wel degelijk bedoeld om het asfalt af en toe te kunnen verlaten, al is hij natuurlijk niet voor het echt ruige werk bedoeld. Wel voor het uiterlijk vertoon zijn de dikke 18 inch willen die standaard op de Edition- en Cosmo-uitvoering meekomen.

De 1.6 is 115 pk sterk en de 1.4T doet het met 25 pk meer. De 1.7 CDTi valt daar tussenin met 130 pk, maar heeft natuurlijk wel weer als voordeel dat het koppel met 300 Nm een stuk aantrekkelijker is. De complete prijslijst laat nog even op zich wachten net als de Mokka zelf, al duurt dat ook niet heel lang meer want in de loop van oktober zal hij bij de dealer staan.