24 juli 2012

Kleurloze uitvoering van RCZ

Peugeot brengt een speciale editie van de RCZ, de RCZ Onyx. Net als het gesteente waar hij naar vernoemd is, is het vooral grijs en zwart wat de klok slaat bij deze gelimiteerde uitvoering. De Onyx is alleen leverbaar met de 1.6 THP benzinemotor, maar dan wel zowel de 155 pk als de 200 pk versie. Ondanks de gelimiteerde oplage, blijft de prijs alleszins beschaafd.

Aan de buitenkant zien we een zwarte grille en dito spiegelkappen, maar vooral de 19 inch velgen 'Sortilège' zijn echte eyecatchers. Doordat de keuze bij de exterieurkleuren beperkt blijft tot twee kleuren grijs, namelijk Gris Sidobre en Gris Haria en het zwarte Noir Perla Nera, wordt de RCZ Onyx sowieso een donkere verschijning.

Verder behoren de half leren, half stoffen bekleding Mistral en een kleiner sportstuur tot de standaarduitrusting. Tot slot wordt ook het Pack Easy Motion toegevoegd, waarmee kleine handigheden als parkeersensoren rondom, een regensensor en follow-me-home verlichting tot beschikking van de bestuurder komen.

Het mooiste van dit alles is de prijs. Die komt voor de 155 pk versie op 34.300 euro, waar de 200 pk op 36.900 euro uitkomt. Dat betekent dat je maar 500 euro neerlegt voor het hele pakket, aangezien dat het verschil is met de instapversie van beide motoriseringen. We denken dat je er om die reden snel bij moet zijn. De productie start deze maand.