Volkswagen Jetta 1.9 TDI Comfortline

- 27 december 2005

Het exterieur

Voor het eerst is de Jetta echt een 'Golf met kont', waar bij de Vento en Bora voor een andere voorkant gekozen werd heeft de Jetta op details na nu dezelfde neus als de Golf V. Een verschil wat wel direct in het oog springt is het prominent aanwezige chroom. Iets wat we ook al zagen bij de Golf R32 en Passat heeft zijn weg ook gevonden naar de Jetta. Wat mij betreft is zoiets leuk als je je haar nog even goed moet doen voor een afspraak, maar verder vind ik het een beetje over the top. Gelukkig maakt het nummerbord het allemaal nog weer wat draaglijker door het grootste gedeelte te verbergen. Het overige chroom is subtieler aanwezig in de stootstrips en raamomlijsting.
De lijnen die ze in de auto hebben gebracht zijn logische, weinig spannende lijnen. En profiel vind ik echter wel dat de koplampen wat kleiner hadden gemogen. Waar je bij een Mazda 3 sedan ziet dat ze in de snoet de lijnen wat aanpassen aan de gestrektere vorm van de auto vergeleken met de hatchback, hebben ze dat hier nagelaten. Persoonlijk vind ik dat een gemiste kans om het model nog net iets extra's te geven. De achterkant toont veel gelijkenissen met die van zijn grote broer, de Passat: prominent aanwezige achterlichten met heldere kleuren.
Standaard spiegels en handgrepen in kleur en knipperlichten verwerkt in de spiegels zijn elementen die de klasse van de auto weer onderstrepen.

105 pk
250 Nm
189 km/h
11,9 s
onb (5.2) l/100km
138 g/km
G
22%
€ 24.600
€ 30.035
€ 551 / maand
€ 324 - € 346 / kwartaal
  • Mitsubishi Lancer Sports Sedan 2.0 DI-D Instyle

  • Honda Civic 1.3i-DSI I-VTEC Hybrid

  • 2013 - Volkswagen Jetta Hybrid Comfortline

  • 2011 - Volkswagen Jetta 1.2 TSI Comfortline

  • 2006 - Volkswagen Jetta 1.6 Trendline