3 december 2013

Verso als eerste met 1.6 D-4D-F

BMW en Toyota spraken eind 2011 met elkaar af om meer met elkaar te gaan samenwerken: BMW krijgt wat van Toyota's hybridetechnologie en Toyota mag van BMW's dieselmotoren profiteren. De eerste Toyota die hier van profiteert is de Verso, deze krijgt een 1.6 dieselmotor uit de 1 Serie onder de kap met 82 kW (112 pk).

De 1.6 viercilinder dieselmotor is te vinden in de Mini en de 1 Serie, en levert bij Toyota 112 pk en 270 Nm. Toyota bracht een aantal wijzigingen aan, en voegde een start-stop-systeem toe voor een nog lager verbruik. De Verso 1.6 D-4D-F staat voor 30.085 euro in de prijslijsten, en is per direct bestelbaar.

Naast een nieuwe motor zijn er ook nog andere wijzigingen voor de Verso. Zo zijn de multimediasystemen Toyota Touch 2 en Toyota Touch Go vernieuwd, en een bandenspanningssysteem is voortaan standaard. De bekleding van de Aspiration en Business uitvoeringen is gewijzigd, de Dynamic Business krijgt voortaan halflederen bekleding. Daarnaast is de kleur Avantgarde Bronze aan het palet toegevoegd.