14 augustus 2013

Jubileummodel: Audi TTS Competition

De Audi TT begon ooit als een proefballonnetje op een autobeurs eind jaren 90, inmiddels zijn er een half miljoen verkocht. Dat feestelijke getal grijpt Audi aan om een limited edition uit te brengen van de TT. In totaal zullen er 500 stuks gebouwd worden van de TT S Competition.

Het jubileummodel komt er zowel als coupé als roadster, maar de motorisering staat vast. De 272 pk sterke S-motor ligt altijd voorin de sportieve Audi. Voor het exterieur kan gekozen worden uit twee kleuren, te weten Imola Yellow en Nimbus Grey. Verder is het model voorzien van een forse, vaste achterspoiler, waarbij de steunen aluminiumkleurig zijn. De Competition is voorzien van 19 inch 'Rotor'-wielen.

Het interieur is voorzien van grijs leer, waarbij de stoelen stoer zijn afgewerkt met een grof, gevlochten patroon in hetzelfde Imolageel als voor de buitenkant beschikbaar is. Ook de subtielere stiksels zijn door het hele interieur in geel uitgevoerd. Een aluminium badge geeft aan het hoeveelste exemplaar van de 500 het betreft. Verder is het model standaard voorzien van een multifunctioneel stuurwiel, parkeersensoren, Xenon Plus verlichting en Audi Magnetic Ride, waarmee het onderstel naar wens afgesteld kan worden.

De meerprijs van het Competition-pakket is 1.900 euro en de productie begint in oktober.

  • Audi TT S Roadster 2.0 TFSI quattro Pro Line