14 augustus 2013

Nieuw gezicht voor de Skoda Yeti

Skoda voorziet de Yeti van een facelift. Naast het gewijzigde uiterlijk is ook het interieur opgefrist en zijn er andere keuzemogelijkheden met betrekking tot motorisering en transmissie. Eind dit jaar maakt de Yeti zijn opwachting bij de Nederlandse dealers en op de IAA in september is hij door iedereen te bewonderen.

Meest opvallende wijzigingen zijn te vinden aan de voorzijde, waar de kenmerkende koplampenset met ronde units zijn vervangen door strakker vormgegeven versies. Verder zijn de bumpers aan zowel de voor- als achterkant aangepast en zijn er nieuwe lichtmetalen velgen beschikbaar. Waar je vroeger bij moest betalen voor bumpers in kleur, is het nu andersom. Standaard heeft de Yeti de zogenaamde 'City Look' en tegen meerprijs kan hier een 'Off Road look' van gemaakt worden. Daarmee worden de bumpers weer (deels) vervangen door zwart kunststof.

Het credo van Skoda is nog altijd 'Simply Clever' en dat willen de Tsjechen tonen met handige zaken als een achteruitrijcamera, automatisch inparkeren, keyless entry en dubbelzijdige vloerbedekking in de bagageruimte. Ook de VarioFlex-achterbank blijft beschikbaar voor de Yeti. Naast eenvoudig neerklappen van de drie zitplekken, kan er ook een royale vierzitter van de vijfzitter gemaakt worden.

Vermogens lopen via drie benzine- en vier dieselmotoren uiteen van 105 pk voor de 1.2 TSI en 1.6 TDI tot 170 pk voor de 2.0 TDI. Uiteraard is de eerstgenoemde diesel de zuinige van het stel met een verbruik van 4,6 liter diesel per 100 kilometer en een bijbehorende uitstoot van 119 gram CO2 per kilometer. Binnen dit aanbod is er ruimte keuze uit handgeschakelde versie of een zes-/zeventraps DSG-bak. Ook is vierwielaandrijving beschikbaar.