3 augustus 2013

Edition C is sportieve uitvoering C-Klasse

Op alle drie carrosserievormen van de C-Klasse, dus de Coupé, de Limousine en de Estate, brengt Mercedes-Benz een 'Edition C'-uitvoering. Dat betekent extra uitrusting en enkele uiterlijke kenmerken die de C-Klasse in zijn nadagen nog weer even extra interessant moeten maken.

De uiterlijke kenmerken zitten hem in een hoogglans zwarte afwerking van de lamellen met chromen trim in de grille, zwarte afgewerkte koplampbehuizing, verchroomde uitlaatpijpen en een 'Edition C'-embleem op de voorspatborden. De Coupé heeft daarnaast AMG voor- en achterskirts en dorpelverbreders. Standaard hebben de Limousine en Estate 17 inch vijfspaaks lichtmetalen wielen. 18 inch is optioneel leverbaar.

In het interieur treffen we sportstoelen aan met contrasterende, blauw-grijze stiksels, in de Coupé zelfs AMG sportstoelen. De afwerking van binnen is onder andere uitgevoerd in donker aluminium, terwijl de hemel voorzien is van zwarte bekleding. De bestuurder heeft een leren sportstuur met stuurwielbediening voor diverse functies tot zijn beschikking en een groot kleuren touchscreen in de middenconsole.

De Edition C begint op 37.601 euro voor de Limousine. De Estate zit zo'n twee mille hoger, terwijl de Coupé net 40.000 euro moet opbrengen.