30 juli 2013

Luxueuze uitvoeringen Volkswagens grootste

De tijden dat een auto als de Sharan goed verkoopt, liggen al vele jaren achter ons. Gezinnen zijn gemiddeld kleiner, maar vooral de kosten voor brandstof en belasting houden veel mensen tegen om zo'n grote auto te kopen. Met twee luxe Editions wil Volkswagen zijn grote MPV nog weer eens onder de aandacht brengen.

De namen zullen bij de trouwe Volkswagenfans bekend in de oren klinken, want er komt een Comfortline Edition en een Highline Edition. Bij de eerste wordt een Executive pack met navigatie (RNS 315), telefoonvoorbereiding, parkeersensoren en een alarm toegevoegd. Ook zijn zeven zitplaatsen standaard aanwezig. Door het Easy Fold-systeem zijn de achterste stoelen vlak in de bodem te leggen.

De Highline Edition heeft bovenstaande extra's ook, maar daarnaast een elektrisch bediende achterklep en schuifdeuren. Tot slot is de Sharan dan voorzien van zonwering voor de zijruiten en Park Assist. Dit systeem kan de auto automatisch inparkeren.

De prijs voor de Comfortline Edition komt op 43.890 euro, terwijl de Highline Edition op 46.930 euro komt. Dat betekent een voordeel van respectievelijk ruim 3.000 en 4.000 euro.