11 juli 2013

Rappe opfrisbeurt voor Rapid

De Skoda Rapid draait amper een half jaar mee, maar voor het nieuwe modeljaar hebben de Tsjechen al een paar interessante upgrades klaargezet. Meest interessante nieuwtje is wel de nieuwe 1.6 TDI, die aan de vereisten voor 20% bijtelling voldoet.

Om daar gelijk maar op in te haken: de nieuwe dieselmotor laat 90 pk aan vermogen op de voorwielen los. Dat gebeurt standaard via een handgeschakelde vijfbak; optioneel is een 7-traps DSG-automaat verkrijgbaar. Onder de naam 'Greentech' voorziet de Rapid 1.6 TDI in zaken als een start / stop-systeem, regeneratie van remenergie en banden met een lage rolweerstand. Dat alles zorgt voor een CO2-uitstoot van 104 g/km, en dat is weer goed voor 20% bijtelling in 2013 én 2014.

De overige modeljaarwijzigingen zijn minder spannend. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw ontworpen driespaaks stuurwiel voor alle uitvoeringen of nieuwe stoelbekleding en vier nieuwe sierlijsten voor de duurste Ambition- en Elegance-uitvoeringen. Tot slot is de Rapid vanaf modeljaar 2014 ook verkrijgbaar met xenonverlichting. De vanafprijs van 14.990 euro blijft ongewijzigd.

  • Skoda Rapid 1.2 TSI Elegance Businessline