12 juni 2013

Voor jonge sleutelaars: Toyota Camatte

Autoliefhebbers met autoliefhebbende kids kunnen het beamen: er is niets leuker dan samen aan de auto te werken. Toyota heeft speciaal voor auto-minded gezinnen een unieke auto ontwikkeld: de Camatte57s.

De Camatte57s maakt morgen zijn debuut op de Tokyo Toy Show. Deze volledig elektrisch aangedreven cabriolet is een vervolg op de Toyota Camatte die in 2012 zeer enthousiast ontvangen werd. Van deze auto kon het plaatwerk eenvoudig vervangen worden om zo een geheel nieuwe look te krijgen. De Camatte57s gaat verder dan dat: het uiterlijk van dit wagentje is geheel te personaliseren.

Het getal 57 slaat op het aantal plaatwerkdelen van de Camatte, in totaal bestaat het uit 57 lichtgewicht plaatdelen die te vervangen zijn door panelen met aan ander kleurtje. Ook kunnen de koplampen en de wielen aangepast worden om er een Camatte57s Sport van te maken. Zo'n facelift kost een kleine twee uur.

De Camatte57s heeft drie zitplaatsen: één voorin en twee achterin. De pedalen kunnen zo geplaatst worden zodat de kids kunnen rijden terwijl pa of ma de pedalen bedient. De Tokyo Toy Show opent 13 haar deuren, over prijzen en levering in Europa heeft Toyota nog niet bekend gemaakt.