14 mei 2013

Laguna onder 30 mille

Renault heeft de Laguna opgefrist om de concurrentie in zijn segment het hoofd te kunnen bieden. Opvallend is dat Renault alleen nog maar dieselmotoren aanbiedt omdat de Laguna vooral zakelijk gereden wordt. De dieselmotoren zijn leverbaar in drie vermogensvarianten, 110, 150 en 175 pk. De Laguna hatchback dCi 110 is er vanaf 29.790 euro. Deze versie heeft een CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer en komt daarom in aanmerking voor 20% fiscale bijtelling. Voor 1500 euro extra levert Renault de Laguna met EDC-versnellingsbak. De meerprijs voor een Estate bedraagt 1200 euro, ongeacht de uitvoering en motorisering.

Er zijn twee uitrustingsniveaus leverbaar voor de Laguna: Expression en Bose. Standaard is de auto altijd voorzien van 16 inch lichtmetaal, gescheiden klimaatregeling en licht- en regensensoren. Als lokkertje biedt Renault het Pack R-link aan, dit multimedia- en navigatiesysteem heeft kaartdata voor heel Europa, Bluetooth, USB- en SD aanlsuitingen en Driving Eco2, Renault's zuinigheidsassistent.

Voor 3 mille extra krijgt de Laguna het Bose-uitrustingsniveau. Deze is te herkennen aan het 17 inch lichtmetaal en de bi-xenon verlichting. Lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen en een stoelgeheugen voor de bestuurdersstoel zitten ook in dit pakket, evenals een Bose Sound System. De 150 en 175 pk-uitvoeringen worden standaard in de Bose-trim geleverd. De prijzen van deze uitvoeringen bedragen 35.790, respectievelijk 41.790 euro.

Voor de leaserijder zonder kids, maar met smaak is er de Laguna Coupe. Deze is ook leverbaar met dCi 110 en 20% bijtelling. De bekende Monaco GP-uitvoering maakt in deze uitvoering zijn rentree: 18 inch lichtmetaal en sportstoelen zijn standaard. De prijzen voor de Laguna Coupe beginnen bij net geen 35 mille.

In juni staat de vernieuwde Laguna bij de dealers.