8 maart 2013

Renault prijst (Grand) Scénic en Scénic Xmod

Hét grote nieuws van Renault op de Autosalon in Genève is natuurlijk de Captur. Maar naast het compacte crossovertje presenteren de Fransen ook de vernieuwde Scénic & Co. op de Zwitserse beurs. Vanaf mei staat de Scénic bij ons in Nederland in de showroom voor prijzen vanaf 25 mille.

Deze prijs vraagt Renault in ruil voor de Scénic TCe 115 Start & Stop Authentique. Wil je met zeven personen op stap of heb je behoefte aan meer bagageruimte, dan staat voor een meerprijs van 900 euro de Grand Scénic op het menu. Geef je niet zo om extra ruimte, maar wel om een stoer uiterlijk? Dan is er de Scénic Xmod, waar je ten opzichte van de 'gewone' Scénic 800 euro extra voor moet overmaken.

De vernieuwde Scénic staat met vijf motoren in de prijslijst. Op benzinegebied zijn er de TCe 115 en 130, die - hoe verrassend - 115 en 130 pk leveren. De sterkste variant is de 2.0 CVT, die 140 pk naar de voorwielen stuurt. Dieselen kan met de dCi 110 en 130, die 110 pk en 130 pk ophoesten en allebei goed zijn voor 20% fiscale bijtelling.

Ook op uitrustingsgebied is er wat te kiezen. Naast de basisversie, die volgens goede Renault-traditie als Authentique door het leven gaat, zijn er ook de Expression- en de Bose-uitvoering, die ten opzichte van de Authentique respectievelijk 1.200 en 3.500 euro méér kosten. Voor nog meer luxe zijn er het Pack Style (extra op de Expression) en het Pack Visio (extra op de Bose).

De Scénic Xmod staat in juni bij de dealer en is er uitsluitend als Expression en Bose. Dankzij het Extended Grip-systeem zou je de Xmod zelfs het onverhard op kunnen sturen, al vragen we ons af hoeveel Xmod's uiteindelijk echt in de zandbak terecht zullen komen...