7 februari 2013

Ford herdefinieert SUV met nieuwe Kuga

We hebben er weer een marketingterm bij: Ford beweert met de nieuwe Kuga een Smart Utility Vehicle in huis te hebben. Vandaag en morgen zoeken we in en rondom z'n geboortestad Valencia, waar de Kuga samen met de (Grand) C-Max van de band rolt, uit hoe slim de Kuga daadwerkelijk is.

Op de Kuga rust de zware taak om het succes van de vorige Kuga een vervolg te geven. Van die auto werden er 300.000 verkocht en daarmee maakte Ford een daverende entree in dit segment. In Nederland waren de successen niet zo groot, maar dat lag meer aan het ontbreken van een goedkope instapversie.

Prijstechnisch én motorisch is de nieuwe Kuga - die 8 cm langer en fractioneel smaller en lager is dan z'n voorloper - duidelijk meer van deze tijd. Zo is de instapversie een stevige 11 mille goedkoper dan voorheen en roffelen er geen vijfcilinders meer onder de kap. In plaats daarvan is er de bekende 1.6 EcoBoost, naar keuze met 150 of 182 pk.

De oude bekende 2.0 TDCi dieselmotor komen we wel weer tegen in de Kuga. Ook die wordt - evenals de benzine-1.6 - in twee smaakjes geleverd: de instapper levert al een niet kinderachtige 140 pk; de sterkste versie voegt daar nog eens 23 pk aan toe.

Zowel voor de benzine- als voor de dieselmotoren geldt dat de lichtste varianten met voorwielaandrijving worden geleverd, terwijl hun sterkere broertjes hun krachten over alle vier wielen verdelen en met een automatische Powershift-transmissie zijn uitgerust - hetzij standaard (1.6 benzine), hetzij optioneel (2.0 diesel).

In navolging van de Focus is ook de nieuwe Kuga een zogeheten 'wereldauto', wat betekent dat deze wereldwijd in hetzelfde 'jasje' wordt gegoten. Vermeldenswaardig is verder dat de Kuga de veiligste midi-SUV ooit is.

Een uitgebreide rijtest van de nieuwe Kuga - verkrijgbaar vanaf 32.465 euro - leest u begin volgende week.

  • Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium

  • Ford Kuga 2.5T Titanium

  • Ford Grand C-Max 1.6 EcoBoost Titanium

  • Ford Focus Wagon 1.6 TDCi ECOnetic Lease Titanium