29 januari 2013

Pro_cee'd krijgt prijskaart, GT komt snel

Eind april arriveert de nieuwe pro_cee'd bij de Nederlandse dealer. Om het plaatje voor potentiële klanten compleet te maken, hangt Kia nu het prijskaartje aan de driedeurs variant van de succesvolle cee'd. Tevens hebben de Koreanen wat plaatjes vrijgegeven van de potente pro_cee'd die in maart op de beurs van Genève definitief onthuld zal worden.

De sportief gelijnde pro_cee'd kent dezelfde lengte- en breedtematen als de vijfdeurs cee'd, maar is daarentegen 40mm verlaagd. Uiteraard is de achterkant compleet anders gelijnd, maar ook aan de voorkant is door subtiele details extra sportiviteit toegevoegd. De auto wordt leverbaar met een 1.6 GDI benzinemotor of een 1.6 CRDi dieselmotor. Respectievelijk zijn deze krachtbronnen goed voor 135 en 128 pk. De handgeschakelde versies zijn goed voor 20% bijtelling, maar een automaat behoort ook tot de mogelijkheden. Bij de GDI zelfs een met dubbele koppeling (DCT).

De prijslijst begint bij 18.495 euro voor de 1.6 GDI en voor de diesel moet 22.495 euro neergeteld worden. Standaard is de auto voorzien van technische systemen als ESC, Vehicle Stability Management, Hillstart Assist Control en 6 airbags. Centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische ramen en buitenspiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel komen ook altijd mee. Bij de diesel is zelfs de airconditioning standaard, bij de benzine moet hier 1.000 euro voor betaald worden.

Later komt er nog een potente motor in zowel de pro_cee'd als cee'd te liggen, namelijk de 204 pk sterke 1.6 GDI turbomotor. Met 265 Nm koppel en een handgeschakelde zesversnellingsbak is de auto in 7,9 seconde op 100 km/h. Op 5 maart wordt de auto officieel onthuld op de Autosalon van Genève. Deze uitvoering zal vermoedelijk rond de zomer in de showroom arriveren.