5 januari 2013

Audi Q5 volop in de spotlights

Audi zet de Q5 even volop in de spotlights. Zo zal de nieuwe topuitvoering, de SQ5 TDI, leverbaar worden, maar er is meer. De 2.0 TFSI en de 2.0 TDI zijn met nieuwe motor-/versnellingsbakcombinaties beschikbaar, de Q5 S Edition is nog eventjes leverbaar en er komt binnenkort een zakelijke Pro Line Business variant.

De SQ5 is natuurlijk het absolute paradepaardje met maar liefst 313 pk en een 0-100 tijd van slechts 5,1 seconde. Uiteraard is quattro standaard en heeft de sportieve Q5 met een verlaagd onderstel en standaard 20 inch lichtmetaal een heel stoer voorkomen. De SQ5 kan vanaf nu worden besteld voor een prijs vanaf 79.900 euro.

De Q5 2.0 TFSI was eerder goed voor 225 pk en zal nu naast deze variant ook met een vermogen van 180 pk leverbaar worden. De Q5 2.0 TDI quattro met 177 pk werd voorheen standaard gekoppeld aan een S-tronic automatische versnellingsbak, maar is vanaf nu ook leverbaar met een handgeschakelde zesbak.

Voor wie de SQ5 wat teveel van het goede is, heeft Audi nog tijdelijk de S Edition in de aanbieding. Tegen een lieve meerprijs van 6.450 euro wordt zowel de binnen- als buitenzijde uitgerust met het S-linepakket. Bij de Hybrid is de meerprijs iets schappelijker: 4.500 euro.

Geheel nieuw is het Pro Line Business-pakket. Daarmee krijgt de koper de beschikking over MMI-navigatie, telefoonvoorbereiding, Audi-soundsystem, informatiesysteem met kleurenscherm en een anti-diefstalalarm. Behalve de Hybrids is dit pakket op alle overige Q5's leverbaar. De meerprijs hiervoor bedraagt 1.150 euro.