17 december 2012

Geen dubbele lampen voor E-Klasse

Het is al geruime tijd een vertrouwd gezicht, de twee dubbele koplampen bij de E-Klasse. Toch behoort dat bij de nieuwe modellen binnenkort tot het verleden. De facelift van de E-Klasse brengt alle lichtfuncties weer terug naar één unit. Behalve het nieuwe uiterlijk zijn er veel nieuwe assistentiesystemen en nieuwe motoren.

Mercedes-Benz geeft in het persbericht een overzicht van alle hulpsystemen in de nieuwe E-Klasse en komt daarbij tot maar liefst tien systemen die stuk voor stuk naar een mooie abstracte naam luisteren. Het zijn in de basis geen heel vernieuwende systemen, want nog steeds betreft het rijbaanassistentie, grootlichtassistentie en bijvoorbeeld een verkeersbordenlezer, maar het technisch vernuft is wel flink toegenomen waardoor de effecten beter zijn geworden.

Er is direct een divers motorenaanbod beschikbaar van zes benzinemotoren, variërend van 184 tot 408 pk en zes dieselmotoren, variërend van 136 tot 252 pk. De E300 Bluetec diesel is ook als hybride verkrijgbaar, waarbij een 26 pk sterke elektromotor ondersteuning levert. Het meest opvallend zijn de E200 en E250 met nieuwe viercilinder turbomotoren, luisterend naar de naam BlueDirect. De 184 pk sterke E200 koppelt een verbruik van 5,8 liter per 100 kilometer aan prima prestaties. Ook de E400, het zij met een V6, kent BlueDirect-technologie en levert 333 pk, terwijl de Euro6-norm gewoon gehaald wordt.

De nieuwe E-Klasse zal in april 2013 zijn opwachting maken.