1 december 2012

Personen Citan voor particulier 24 mille

De bedrijfswagen Citan is sinds kort op de markt, maar nu komt daar de versie voor personenvervoer bij. Mercedes-Benz presenteerde de auto heel toepasselijk op de Taxi Expo en verwacht op die markt hoge ogen te gooien met veel ruimte, maar de beleving van een Benz. Toch denken de Duitsers ook aan de particulier.

De in samenwerking met Renault gefabriceerde Citan gaat in de personenuitvoering als Citan Combi door het leven. De basisuitvoering heet Trend en kost 23.985 euro, maar Mercedes-Benz verwacht dat deze uitvoering vooral interessant is voor de taximarkt en dan wordt het prijskaartje zonder btw en bpm 15.395 euro. De Ambiente zal door een wat rijkere uitrusting wat interessanter zijn voor de particulier en deze komt op 25.995 euro (17.056 euro zonder btw/bpm).

Alle Citan Combi's beschikken over centrale vergrendeling met afstandsbediening, schuifdeuren aan beide kanten, elektrische ramen en dito verstelbare/verwarmbare buitenspiegels, airconditioning en een neerklapbare achterbank. Ook veiligheidssystemen als ESP, zes airbags en dagrijverlichting komen standaard mee. De Ambiente doet daar mistlampen, parkeersensoren en een lakpakket voor de buitenkant bij, waarmee ook zaken als handgrepen en spiegels worden meegespoten. Binnenin is er uitgebreidere bekleding op de zijwanden en vloer, radio met bluetooth, cruise control, een licht- en regensensor en een extra 12V aansluiting.

Qua motoren biedt de Citan Combi de keuze uit de 108 CDI en de 109 CDI. De eerste is goed voor 75 pk en 180 Nm, terwijl de tweede 90 pk en 200 Nm levert. Eerdergenoemde prijzen zijn van de 108 CDI, tegen een meerprijs van 1.270 euro (1.050 euro excl.) wordt dit een 109. Beide motoren kennen een verbruik van 4,3 liter diesel per 100 kilometer en een bijbehorende uitstoot van 112 gram CO2 per kilometer. In de tweede helft van volgend jaar zal ook een benzine-uitvoering beschikbaar komen.