20 november 2012

Dit keer een echte GT van de Mégane

De Mégane GT-Lines vliegen je vandaag de dag om de oren. De 14%-gekte in Nederland legt Renault geen windeieren en meerdere maanden is de Mégane met de dCi 110 motor bovenaan de verkooplijsten te vinden geweest. De sportief uitgevoerde GT-Line is daarbij een populaire uitvoering gebleken. Met de GT 220 laten de Fransen echter zien dat het niet alleen bij de looks hoeft te blijven, dus wie niks om bijtelling geeft, maar wel om een sportieve auto, kan nu ook naar Mégane Estate gaan kijken.

De Mégane Estate GT 220 wordt aangedreven door een twee liter turbo motor, die inderdaad 220 pk levert. Het bijbehorende koppel is 340 Nm. Bij die verandering is het niet gebleven, want het hele onderstel is aangepakt door de jongens van Renault Sport en daarvan weten we dat ze geen half werk leveren. Ook zaken als de banden, remmerij en stuurbekrachtiging is aangepast op het sportieve karakter van de stationwagon. Het verbruik zou ondanks het royale vermogen moeten blijven steken op 7,3 liter per 100 kilometer, maar laten we aannemen dat de auto daarvoor niet aangeschaft wordt.

Het uiterlijk is uiteraard ook onder handen genomen. Zo zijn er opvallende, glanzende zwarte onderdelen in het exterieur opgenomen, zoals de spiegels, de diffuser, de luchtinlaten en de dakrails. Ook de 18 inch wielen zijn in zwart uitgevoerd. Omdat het een gelimiteerde uitvoering betreft is naast wat sportieve details ook een plaquette in de auto te vinden met daarop het unieke bouwnummer van de GT 220.

  • Renault Mégane RS