17 oktober 2012

Cascada wordt ruime vierzits cabriolet

Een tijdje geleden werden we al warm gemaakt voor de Cascada met wat halve plaatjes, maar hier is dan de complete info van Opels nieuwe cabriolet. Een deel van de techniek wordt van de Astra geleend, maar als we hem met de Astra vergelijken is hij zelfs wat langer dan de sedan. Vergelijk met de vorige Astra Twintop is hij zelfs flink gegroeid. En niet te vergeten: de Cascada heeft weer een traditionele stoffen kap.

Opel spreekt dan zelf ook liever niet van een telg uit de Astra-familie, sterker, de banden met de Twintop worden angstvallig ontweken. In het persbericht worden parallellen getrokken naar de Kapitän en de Rekord uit de jaren vijftig en zestig. Dat betekent dat de auto neergezet wordt als een echte vierzitter en duidelijk meer ruimte biedt dan bijvoorbeeld de Golf Cabrio.

Sportiviteit moet bij de Cascada hoog in het vaandel komen te staan, dus zien we technieken als een adaptief dempingssysteem (FlexRide) en voorwielophanging met optimale grip (HiPerStrut) die we ook terug zien bij andere sportieve modellen uit Rüsselsheim. Doordat de wielbasis en spoorbreedte flink zijn toegenomen ten opzichte van de Astra Twintop zal het rijden niet te vergelijken zijn. Ook de stijfheid is maar liefst 43% groter geworden. In het uiterlijk gaan we het terugzien in wielen van minstens 18 inch doorsnede, maar dit kan oplopen tot zelfs on-Opelse waarden van 20 inch. Aan de inzittenden wordt diverse luxe geboden in nappaleren bekleding en elektrische gordelaanreikers, maar verwacht in alles de beste dingen die Opel momenteel te bieden heeft.

In eerste instantie zal de Cascade met een motorenaanbod krijg dat bestaat uit de 1.4 Turbo met 140 pk en de 2.0 CDTI met 165 pk. Daar komt nog een geheel nieuwe 1.6 Turbo bij die een vermogen van 170 pk heeft en een koppel van 280 Nm. Zowel een automaat als handbak met zes versnellingen is bij de twee sterkste motoren leverbaar, bij de 1.4 wordt het sowieso handwerk. Ondanks dat het niet behelpen is met deze motoren, kondigt Opel alvast aan dat er in een later stadium nog sterkere motoren in de Cascada zullen worden gehangen. Wij kunnen ons nu al verheugen op een Cascada OPC.

  • Volkswagen Golf Cabrio 2.0 TSI GTI