21 september 2012

918 Spyder in 07:14:00 over de ring

In de aanloop naar de wereldwijde première van de productieversie van de 918 Spyder laat Porsche steeds meer informatie los. Tijdens tests op de 20,6km lange Nordschleife van de Nürburgring heeft een prototype over één ronde zeven minuten en veertien seconden gedaan. Zulke cijfers beloven spectaculaire prestaties voor de productieversie van de 918 Spyder.

[b]Geen vaste regels[/b]
De rondetijd van het prototype van de 918 Spyder is één van de beste die ooit voor een op de openbare weg toegelaten auto is gemeten. Volgens Porsche lagen er normale banden van Michelin onder de auto en moest er bovendien vanuit stilstand worden gestart. Een belangrijke opmerking, want vaste regels voor het meten van rondetijden in 'de groene hel' bestaan niet. De één doet het met een vliegende start en op semi-slicks, de ander start vanuit stilstand op straatbanden. Zo bestaat er al enkele jaren een discussie tussen Porsche en Nissan over de spectaculaire rondetijden van de Nissan GT-R.

[b]Plug-in hybride[/b]
Terug naar de 918 Spyder. Volgens de laatste informatie ligt er een meer dan 795pk sterke plug-inhybride aandrijflijn in de auto. Het prototype waarmee de spectaculaire rondetijd is behaald was daarnaast van het optionele ‘Weissach’-pakket voorzien, dat een aantal elementen bevat die de rijdynamiek nog verder verhogen.