19 september 2012

Toyota Verso krijgt ingrijpende facelift

Naast een nieuwe Auris zal er in Parijs ook een ingrijpend vernieuwde Verso op de Toyota-stand staan. Zowel van binnen als van buiten is de MPV stevig onder handen genomen. De nieuwe familieneus springt daarbij het meest in het oog. Begin 2013 staat de vernieuwde Verso bij de dealers en tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

Het front van de Toyota Verso is compleet nieuw. De kenmerkende grote ondergrille in de voorbumper wordt aangevuld met een kleiner exemplaar tussen de agressief getekende koplampen. Aan de zijkant en achterzijde vallen de wijzigingen minder dramatisch uit. Een windgeleider onder de achterbumper is de enige wijziging ten opzichte van het huidige model.

In het interieur is zorg aan de materialen en look-and-feel besteed. Zo zou het dashboard vanaf nu uit meer zacht aanvoelende materialen bestaan en zijn er op diverse plekken verchroomde sierstukken toegevoegd. Onveranderd is het royale ruimteaanbod. De Toyota Verso behoort nog steeds tot een van de ruimste MPV's in zijn klasse.

Toyota biedt de nieuwe Verso aan met keus uit drie motoren. De 2.0 D-4D direct ingespoten dieselmotor heeft een vermogen van 126pk, een lager verbruik en een 10 g/km lagere CO2-uitstoot dan voorheen: 130 g/km. Ook zijn er twee benzinemotoren: een 1.6 met 132pk en een 1.8 met 147pk. Alledrie zijn ze gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Laatstgenoemde motor is ook leverbaar met een verbeterde versie van de CVT-automaat.

Onderhuids is er vooral aan de rijeigenschappen van de Verso gesleuteld. De torsiestijfheid van de carrosserie is verhoogd en de voorwielophanging zorgt nu voor nog meer rijcomfort. Verder biedt de stuurbekrachtiging meer gevoel dan voorheen. Dankzij een verbeterde geluidsisolatie ervaren inzittenden minder geluid dan voorheen.