15 september 2012

V40 R-Design: sportief jasje

De V40 is nog maar net gearriveerd, of Volvo kondigt al een opgeleukte versie aan. De echte, typische R-modellen zien we al een tijdje niet meer van de band rollen in Zweden, maar met het R-Designpakket zet Volvo succesvol in bij leaserijders die toch geen dikke motor onder de kap mogen hebben, maar wel leuke looks willen. Dus vanaf de lichtste motor tot en met de potente T5 is R-Design optioneel.

Om het model te presenteren zetten de Zweden de V40 neer in het opvallend 'Rebel Blue', een kleurtje dat we kennen van de diverse Polestar-Volvo's. De auto is rondom aangepakt en heeft in het afwijkende front een glanzende grille, dat wordt omrand door metaal. Aan de achterzijde zien we een diffuser, dubbele uitlaten en weer diverse metalen accenten. De minimale wielgrootte is 17 inch, maar naar smaak kan daar ook nog een duimpje bij komen. Voor het exterieur kan gekozen worden uit zes lakkleuren.

Het interieur laat zich kenmerken door blauwe accenten. Zo is dat het geval bij de layouts van het interactieve dashboard, maar geldt het ook voor de R-Design-logo's in de sportstoelen. De stoelen zijn deels afgewerkt met nubuck en deels met geperforeerd leer. Verderop in het interieur zien we ook het geperforeerde leer weer terug en daarnaast heeft de R-Design aluminium inleg.

Tot slot, en niet onbelangrijk, beschikt de V40 R-Design over een sportonderstel dat de auto 10 mm dichter op het asfalt brengt. Ook de vering, demping en de stabilisatorstang zijn gewijzigd om een sportievere beleving te geven.