9 september 2012

Mondeo-palet wordt gecompleteerd

Dat de Mondeo klaarstaat voor zijn introductie op de Mondial de l'Automobile in Parijs is geen geheim. We hebben nu echter wel alle carrosserievormen voor u, inclusief een aantal interessante technieken die bij Ford hun intrede doen. Het is het eerste model dat gebruik maakt van het nieuwe CD-platform en ook zal de sedan als hybride leverbaar worden.

Net als de voorganger wordt de Mondeo geleverd als hatchback, als sedan en als stationwagon. De looks sluiten nauw aan bij dat van bijvoorbeeld de Focus en de vernieuwde Fiesta. Interessanter om te benoemen zijn echter de technieken die in de Mondeo schuilen. Zo zal de auto volledige LED-verlichting krijgen. Naast de energiezuinigheid en levensduur brengt het nog een voordeel met zich mee. De techniek kan zich goed aanpassen aan de omstandigheden. Dat betekent niet alleen dat de verlichting meedraait bij een bocht, maar ook dat de lichtbundel verandert naarmate de auto harder of zachter gaat. Bij lage snelheden kan het immers prettig zijn om meer van je omgeving te kunnen zien.

Dat de auto met de bekende éénliter driecilinder geleverd zou worden, berichtten we u reeds eerder, maar nu maakt Ford ook bekend dat ze voor het eerst een hybride aandrijflijn in Europa zullen introduceren. Deze zal voorlopig alleen in de sedan te verkrijgen zijn en het betreft een tweeliter benzinemotor die wordt geassisteerd door een lithium-ion batterijpakket met een vermogen van 35 kW. De auto zal als Mondeo HEV door het leven gaan. Tot slot zal er een dieselvariant worden aangeboden die beschikking heeft over vierwielaandrijving. Ook dat is een primeur in de Mondeo.