7 augustus 2012

Zuinigere diesels voor XC60

Volvo plaatst een nieuwe instapdiesel onder de bestaande dieselmotoren. De motorisering krijgt logischerwijs de toevoeging D3 mee. Volvoliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want het blijft nog altijd de vijfcilinder; een kenmerkend stukje techniek voor de Zweden. De D3 beschikt over een maximaal vermogen van 136 pk en zet daar een koppel naast van 350 Nm. Met deze extra troef hoopt Volvo het de concurrentie nog moeilijker te maken.

De enige echte reden om een nieuwe instapper te creƫren is uiteraard het aanbieden van een zuinigere versie waarmee bepaalde voordelen behaald kunnen worden. Deze XC60 D3 brengt het verbruik naar 5,3 liter per 100 kilometer met een bijbehorende uitstoot van 139 gram CO2 per kilometer. Hiermee krijgt deze XC60 een B-label. Niet direct heel imponerend, maar voor een SUV toch netjes. De prijs voor de XC60 D3 is vastgesteld op 45.995 euro en dat betekent dat de vanafprijs voor dit model dus wat gezakt is.

Volvo heeft direct de gelegenheid aangegrepen om de D4 ook wat bij te schaven. De 163 pk sterke dieselvariant kent vanaf nu hetzelfde verbruik, uitstoot en label als voornoemde D3. Door de verbeteringen zakt de prijs voor dat model naar 47.995 euro.