1 augustus 2012

195 pk diesel voor de Astra

De 2.0 BiTurbo motor die we kennen van de Insignia maakt de overstap naar de kleinere Astra. Hiermee krijgt de ooit zo burgerlijke Astra met dieselmotor een top van maar liefst 226 km/h en blijft het verbruik toch redelijk binnen de perken. Om de sportiviteit te benadrukken worden uiterlijke kenmerken en bepaalde technische onderdelen van de GTC geleend, ook bij de vijfdeurs en Sport Tourer.

De specificaties met 195 pk en 400 Nm zijn natuurlijk al aansprekend, maar door de dubbele turbo pakt de motor al heel vlot op. Zo is er bij 1.250 toeren al 80% van het koppel beschikbaar. Hierdoor is de auto heel goed zuinig te rijden, wat resulteert in een verbruik tussen de 4,9 (GTC) en 5,1 (vijdeurs en ST) liter per 100 kilometer.

De bovenste grille zal bij alle modellen gelijk zijn aan die van een GTC. De voorste lijst zal hierbij altijd de kleur van de carrosserie aannemen. Ook rond de luchtinlaten zien we een wat sportiever lijnenspel dan bij de modalere versies. In het interieur zien we standaard het leren Jet Black interieur dat afgewerkt is met rode randen. Het mooiste voor de rijder is misschien nog wel dat de sportiever HiPerStrut voorwielophanging van de GTC ook op alle versies gemonteerd wordt. Hiermee kan er ondanks de voorwielaandrijving toch net wat meer van de auto gevraagd worden dan normaal. Prijzen en introductiedatum zijn op dit moment nog niet bekend.